HTML

mushotoku

Friss topikok

A család fontos számodra, vagy a „más”?

2015.02.03. 10:59 mushotoku

Szlovákiában 2015. februárjában ismét népszavazás lesz. Nem is akármilyen. Ezúttal a család nemes intézményének megmentését tűzték zászlójukra az előre megfontolt szándékkal megosztottságot és gyűlöletet keltők.

Ügyesnek is mondható kérdésekkel álltak elő, amelyek kiválóan alkalmasak kirekesztésre, megbélyegzésre, na meg főleg figyelemelterelésre. A valódi családi értékek óvását, továbbadását a legkevésbé sem szolgálják.

Hihetetlen mennyi, első látásra értelmesnek és műveltnek tűnő egyén osztja kacifántos logikájukat. Szerintük a család egysége néhány felebarátunk jogainak megnyirbálásával, életmódjuk megbélyegzésével érhető el a leginkább. Nahát! Ahogy a világbéke is otthon kezdődik, ugyanúgy a családi élet eszenciáját is mindenki a saját, közvetlen családjában kezdje el ápolgatni, erősíteni.

Jó néhány habzó szájjal „igenező”, élszavazó személyes családi élete, feleségével vagy/és gyermekeivel való kapcsolata távolról sem nevezhető ideálisnak vagy igényesnek. Nem a másképpen élők, másképpen érzők létjogosultságát kellene górcső alá venni. Sepregessünk először talán a saját házunk tájékán!

Az istenadta nép (meg a legszámítóbb vezetői) viszont gondolkodás nélkül magukévá teszik ezt az ízléstelen és ostoba színjátékot.

Naná, hogy gondolkodás és együttérzés nélkül, hiszen másképpen nem működne, nem működhetne.

Nyilván nem védhetem és nem ítélhetem el egyik tábort sem, főleg mert sehol sem látok valós táborokat. Nem húzódik semmilyen (még képzeletbeli sem) vonal azok között, akik a családot két nő, két férfi, esetleg a hagyományosabbnak tartott férfi és nő kapcsolatának tekintik.

Emberi értékükből egyik hozzáállás sem von le egy fikarcnyit sem, ahogy egyértelmű, hogy nem is ad hozzá.

Szabadabb , nyitottabb társadalomból nézve, az a legzavaróbb és legfurcsább az egészben, hogy egy ennyire átlátszóan szűklátókörű népszavazás egyáltalán megvalósulhat.

Nevetséges is lehetne, ha nem látnám a „szent ügy” mosolytalan erőltetőinek lázas igyekezetét. Kísértetiesen emlékeztetnek Jézus keresztrefeszítőire és megcsúfolóira. Néhány helyen már olvastam és hasonlóképpen vélekedek, miszerint igaz keresztények között fel sem merülhet egy ilyen sértő tartalmú "népsavazáson" való részvétel lehetősége. Jézus annak idején magáénak érezte, vallotta kora társadalmának kirekesztetjei sorsát is. Kései követői láthatóan nagyon sok lényeges dologról megfeledkeznek.

A szavazáson való részvétel helyett mindenki töltheti értelmesebben az idejét. Olvashatna akár Albert Schweitzertől néhány sort az élet tiszteletéről. A mester gondolatain való rendszeres elmélkedéssel mindenki elkerülheti  a folyamatos ellenségkép kreálásának illuzórikus szükségét.

 

Szólj hozzá!

Címkék: homoszexualitás népszavazás kereszténység kirekesztés család védelme

A bejegyzés trackback címe:

https://mushotoku.blog.hu/api/trackback/id/tr57136125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása